divendres, 21 d’agost del 2015

La feina ben feta

...no té fronteres i, en aquest cas, encara menys!

Durant les dues primeres setmanes d'agost, 12 voluntaris de diferents països, juntament amb diversos colomins i colomines, han treballat amb molta energia i constància a l'entorn del Molí Nou i l'Aqüeducte. Es tracta de dues construccions de gran valor històric, a causa de la importància del riu i dels molins fariners per Santa Coloma en temps passats. Per això el projecte de millora de l'entorn del Gaià pretén recuperar la zona i tornar al riu el valor i el respecte que es mereix, tot restaurant els camins i donant-li visibilitat. Esperem que, en veure la feinada feta en dues setmanes, més vilatans s'animin a la conservació d'un lloc tan proper i amb tant encant, però a la vegada força oblidat. L'Associació Cultural Baixa Segarra hi realitza tasques de neteja durant tot l'any, som-hi doncs!

Però per ara, moltíssimes gràcies a tots els que us hi heu dedicat tant! També cal agrair la seva tasca a les entitats que han fet possible el camp, i a tots els colomins que heu convidat algun dia voluntaris a sopar o a cuinar a casa, els heu rentat la roba, els heu portat d'excursió en cotxe, els heu atès a les botigues o els heu ajudat en qualsevol moment.
GRÀCIES DE NOU A TOTHOM per ser un poble tan acollidor!

Per últim, us ensenyem algunes imatges en què es veu el canvi que ha fet l'aqüeducte en pocs dies, perquè vegeu la feina ben feta!








Podeu trobar més informació sobre el segon camp de voluntariat internacional de Santa Coloma al blog Tribus de la Segarra (cròniques a la vora del riu vol. 1vol. 2 i vol. 3) i al facebook de Santa Coloma en Transició.

Moltes gràcies per l'atenció i fins ben aviat!

Júlia Mullerat Padró