Col·locant trampes per a l'observació d'animals.
Buscant macroinvertebrats sota l'aqüeducte.
Després, hem pogut descobrir els invertebrats a través del microscopi, identificar-los i conèixer la seva funció al riu. La conclusió que hem tret ha estat que la qualitat de la part alta del Gaià és gairebé bona.
Un cop acabada l'observació d'animalons hem passat a l'acció: hem replantat espècies d'arbres i plantes autòctones a la zona de la resclosa (freixes, rosers salvatges, joncs...). Com amb els animals, el que passa amb les plantes és que espècies invasores impedeixen el creixement natural de les espècies que han viscut sempre a l'entorn dels nostres rius.
Per últim, no ens podíem oblidar dels ocells! Per això hem penjat un parell de caixes niu per a mallerengues als arbres de la vora del riu. Seguidament el Martí Sendra, de l'associació ornitològica Baixa Segarra, ens ha explicat quines són les aus més comunes a la zona i ens les ha mostrat a l'exposició d'ocells del Castell. Un matí intens, però molt ben aprofitat! Moltes gràcies al Martí i a La Sínia per compartir tantes coses amb nosaltres!